IKC Het Festival
Zwolse zwemkampioenschappen

Zwemmen 2Onder leiding van juf Leontien, deed een team van 6 leerlingen uit groep 3 tot en met 8 van Het Festival woensdagmiddag 27 januari 2016 mee aan de Schoolzwemkampioenschappen in Zwembad De Vrolijkheid.

Om 13.30 uur werden alle deelnemende teams voorgesteld, waarna de warming-up volgde. Direct werd daarna de strijd aangegaan met een estafette. Floor, Thijs, Julian, Tobias, Jet en Thijs moesten achter elkaar een baantje (dus 25m) zwemmen. Dat hebben ze heel goed gedaan. Mooie duiken werden er gemaakt en we eindigden als tweede in de serie.

Floor, Thijs, Julian en Tobias uit de groepen 3 tot en met 6 mochten daarna in een persoonlijke afstand starten op de 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag. Thijs en Jet uit groep 7 hebben deze slagen ook gezwommen, maar dan 50 meter.

Er werd goed gejuicht door vaders en moeders, broers en zussen, Elana, Shanice, Jaquilla en Irem. Ook meester Dick, juf Astrid en juf Geerieke kwamen ons team aanmoedigen. Daardoor gingen we nog harder. Helaas hebben we niet gewonnen, maar we hebben lekker gezwommen en heel veel plezier gemaakt. Tot volgend jaar.