IKC Het Festival
Week van de Circulaire Economie

Zwolle – Van 6 tot en met 11 februari is het de Week van de Circulaire Economie. Daarvoor maken basisschoolleerlingen van IKC het Festival kennis met circulaire technieken. Dat doen zij in de werkplaats van het Technasium op de Thorbecke Scholengemeenschap. Door zelf kleine DDLEBOTS te maken van restmaterialen, leren de kinderen op een praktische manier over het belang van een circulaire economie.

De DDLEBOTS worden na afloop weer volledig uit elkaar gehaald, zodat de materialen hergebruikt kunnen worden door de andere klassen. De beleving nemen de kinderen echter wel mee naar huis, wat zorgt voor een blijvend effect. “Belangrijk is dat jonge kinderen ervaring krijgen met circulair techniek onderwijs”, aldus Aidan Scherpbier, docent van het project. “Deze unieke activiteit laat zien hoe educatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. De leerlingen leren op een leuke manier over een belangrijk thema en dragen bovendien bij aan een betere toekomst.”

Iedereen die ook een DDLEBOT wil bouwen (en demonteren) is zaterdag 18 maart van harte welkom op Het Makersfestival op het oude Philips terrein, aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle.