IKC Het Festival

In Stadkamer komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen. Bij Stadkamer hoeft niets, maar kan van alles.

Stadkamer is een organisatie die in 2015 is ontstaan uit Bibliotheek Zwolle, kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo.

In Stadkamer staan verleiden, verbinden en vernieuwen centraal. Wij zijn de plek in Zwolle waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen. Een bezoek aan Stadkamer begint met een hartelijk welkom. Onze deuren staan altijd open en onze drempel is laag. Het geven van informatie en het delen van kennis zit in onze genen. Of je nu komt voor een boek, een voorstelling of een advies, je komt altijd verder.

De Stadkamer verzorgt binnen de school en binnen het programma van de verlengde schooldag lessen op kunstzinnig terrein en op het gebied van lezen en lenen. Het schoolse en het naschoolse aanbod sluiten ook hier op elkaar aan en zorgt ervoor dat ieder kind ruimschoots de kans krijgt om de eigen talenten op kunstzinnig terrein te ontdekken. De Stadkamer biedt cursussen en workshops waarin kinderen en hun ouders aan de slag kunnen gaan.